Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek TarifleriMalzeme: 2 su bardağı döğme 1 su bardağı nohut 500 gr kemikli kuzu eti 8 su bardağı su 1 soğan, 2 sivri biber 4 domates 2 çorba kaşığı margarin Yarım çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası Tuz Kekik Pulbiber Yapilisi: Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın Nohutun suyunu süzüp haşlayın Soğan ve biberleri temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun Soğan ve biberleri ^kleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve kekik ekleyin Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek TarifleriMalzemeler; 1 kg yoğurt1 su bardağı dövme(yarma diyenlerde var) 1 litre su 1 yumurta 1 yemek kaşığı un Sosu için: 100 gr tereyağ1 tatlı kaşığı pulbiber İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı maydanoz İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı nane İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı dereotu Hazırlanışı; Dövme ayıklanır, yıkanır Bir litre suyla yumuşayana kadar haşlanır![]() Yoğurt, yumurta ve un mikserle çırpılır Haşlanmış dövmeye ilave edilir![]() Kaynayana kadar karıştırılır Kısık ateşte beş dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır![]() Tereyağ eritilir Pulbiber, maydonoz, nane ve dereotu ilave edilir Servisten önce çorba süslenir (Arzu ederseniz çiğ olarakta maydonoz, nane kullanabilirsiniz ) |
|
|
|