10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Çorbalar Zayıflatıyor
Bu Çorbalar Zayıflatıyor
Sebzelerin besin değerini en yükseğe çıkarmanın yolu çorba yapmaktır
Sevdiğiniz çorbalardan birinin içindeki beyaz unu, pirinci, şekeri, sütü, kremayı, eti, tereyağını ve tuzu çıkarıp, hazırlayarak kilo verebilirsiniz Tadı alıştığınızdan farklı olacaktır ama hatırlayın burada amaç kilo vermenize yardımcı olmak!
İşte kilo vermek isteyenler için besin değeri oldukça yüksek ve tok tutan bikaç çorba tarifi:
TAZE FASULYE ÇORBASI
Malzemeler: 1 5 litre su, 2 kase doğranmış taze fasulye, 1 kase doğranmış ıspanak ve kara lahana karışımı, 1/2 kase soyulmuş ve doğranmış havuç, 1 sap doğranmış kereviz, 4 diş doğranmış sarmısak, 1/2 çay kaşığı Arnavut biberi, 1 kaşık doğranmış taze keklik otu, fesleğen ve biberiye karışımı, 1 defne yaprağı
Yapılışı: Büyük bir tencerede bütün sebzeleri ve baharatları pişirin Mikserde karıştırarak püre haline getirin ve için Çok baharatlıysa biraz su ekleyin
BROKOLİ ÇORBASI
Malzemeler: 1 5 litre su, tat vermesi için keklik otu, 1 kase doğranmış karnabahar, tat vermesi için 1 sap maydanoz, Sarımsak, 2 kase doğranmış brokoli, 1 kase doğranmış taze fasulye, 1 kase soyulmuş ve doğranmış havuç
Yapılışı: Karnabahar, keklik otu, maydanoz, sarmısak ve 2 fincan suyu, sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin Mikserde krema kıvamına gelene kadar karıştırın Bu karışımı bir kenara koyun 4 fincan su, brokoli, taze fasulye, havuç ve bir tutam tuzsuz baharatı, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Bu çorbanın dörtte birini mikserden geçirin ve geri kalanıyla karıştırın Üzerine de krema kıvamındaki karnabahar sosunu dökün
KARA LAHANA ÇORBASI
Malzemeler: 1 5 litre su, 3 kase doğranmış taze kara lahana, 1/2 kase doğranmış taze fasulye, 1/2 kase soyulmuş ve doğranmış havuç, 1 sap doğranmış kereviz, 4 diş doğranmış sarmısak, 1 kaşık tuzsuz baharat, 2 tutam Arnavut biberi, 1 tutam kırmızı biber, 1 kaşık doğranmış taze maydanoz
Yapılışı: Doğranmış sebzeleri ve baharatları suyla birlikte büyük bir tencereye koyun Sebzeler yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte kaynatın Püre haline getirip için
kaynak:haber365
|
|
|