![]() |
Adıyaman Usulü Aş Çorbası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyaman Usulü Aş Çorbası Nasıl YapılırAdıyaman usulü Aş Çorbası nasıl yapılır ![]() Malzemeler 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 150 gram kıyma 4 su bardağı su 1 su bardağı kırmızı mercimek Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kuru nane Tarifi Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ![]() Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın ![]() Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın ![]() Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun ![]() Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın ![]() Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin ![]() Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin ![]() Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin ![]() Sıcakken kâselere pay edip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|