|
|
Konu Araçları |
aşı, buğday, çorbası, kişilikyemek, tarifleri |
Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)-Yemek TarifleriBuğday Aşı Çorbası (6 Kişilik) MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin Suyu bir tencereye süzün Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin 30-35 dakika pişirin Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin Kaynamakta olan karışıma ekleyin Yoğurt ve yumurtayı çırpın Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıyılmış domatesleri ekleyin 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin Bu karışımı da çorbaya ekleyin Tuzunu ayarlayarak servis yapın |
Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)-Yemek TarifleriURU FASULYELİ KESME ÇORBASI Malzemeler 1 /2 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı erişte 5 su bardağı su 1 küçük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber KESME ÇORBASI TARİFİ Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın Ertesi gün fasulyeyi 5 bardak suda kaynatın Fasulyeler iyice yumuşayınca, içine erişteyi ekleyin Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra erişteler pişme kıvamına gelinceye kadar ateşte tutun Diğer tarafta, küçük küçük doğranmış soğanları, tereyağında kavurun Salçayı ekleyin, birkaç dakika çevirin Bu karışımı fasulyeye ilave edip karıştırın Bu şekilde biraz daha pişirdikten sonra ateşi kapatın |
|