Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, ekzotik, kişilikyemek, tarifleri, tavuk

Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri




Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

MALZEMELER
1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Küçük Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun
Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın
Yufkaları kareler halinde sekize bölün Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın Haşlanmış yufkaların suyunu süzün
Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun
Tavuk suyunu ekleyin Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri




HAMURLU ÇORBA Malzemeler

1 yemek kaşığı margarin

1 baş soğan

200 gr kıyma

1 çay bardağı erişte

2 çay bardağı haşlanmış mercimek

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı karabiber tuz

HAMUR İŞİ ÇORBA TARİFİ

Soğanı ince doğrayın Bir tencerede yağı eritip soğanı ilave edin Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı, kırmızıbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyip tekrar kavurun Kavurduğunuz kıymalı karışıma nane ve 3 su bardağı su ilave edip kaynatın Çorba kaynayınca erişteleri ilave edin Erişteler hafif piştikten sonra haşlanmış mercimeği de ekleyerek 10 dakika daha kaynatın Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.