![]() |
Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) Yemek TarifiKuskuslu Yaprak Dolması (Fas) 18 taze asma yaprağı (kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra, soğuk suya tutulmuş; ya da yıkanmış salamura yaprak) 175 g kuskus 500 g mantar (yıkanıp, her biri ince doğranmış) 2 limonun suyu 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 taze soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane) 30 g iç badem (kavrulup, kıyılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 50 cl ![]() 1 limon (dilimlenmiş) Kuskusu çukur bir kaba koyup, üstüne 30 cl (1 1/4 su bardağı) kaynar su ekleyerek, bir çatalla karıştırdıktan sonra, bir kenarda kuskuslar suyu çekerek şişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin ![]() Bu arada, mantarlar, limon suyunun'yansı, soğanlar, taze soğanlar ve naneyi bir tavaya koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() ![]() Süzülen mantarlı karışımı bir tencereye aktarıp, kuskuslar, bademler, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek, hazırladığınız bu harcı iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|