Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, fas, kuskuslu, tarifi, yaprak, yemek

Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) Yemek Tarifi




Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas)

18 taze asma yaprağı (kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra, soğuk suya tutulmuş; ya da yıkanmış salamura yaprak)
175 g kuskus
500 g mantar (yıkanıp, her biri ince doğranmış)
2 limonun suyu
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 taze soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane)
30 g iç badem (kavrulup, kıyılmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
1 limon (dilimlenmiş)

Kuskusu çukur bir kaba koyup, üstüne 30 cl (1 1/4 su bardağı) kaynar su ekleyerek, bir çatalla karıştırdıktan sonra, bir kenarda kuskuslar suyu çekerek şişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin
Bu arada, mantarlar, limon suyunun'yansı, soğanlar, taze soğanlar ve naneyi bir tavaya koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyin Tavayı harlı ateşe oturtup, karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi iyice kısın ve karışımı bir süzgeçte süzülmeyebırakın Fırınınızı 200°C'a ısıtın
Süzülen mantarlı karışımı bir tencereye aktarıp, kuskuslar, bademler, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek, hazırladığınız bu harcı iyice karıştırın Asma yapraklarından birini mutfak tezgâhı üstüne serip, harçtan tepeleme bir çorba kaşığını yaprağın üstüne koyun ve yaprağı harcın üstüne sararak dolma haline getirin işlemleri kalan yapraklar ve kalan harçla yineleyerek, dolmaları, kat yerleri üste gelecek biçimde bir fırın kabına yerleştirin Tavuk suyunu kabın kenarından boşaltarak ekleyip, kalan limon suyunu dolmaların üstüne gezdirin Üstünü bir alüminyum folyoyla örtüp, kabı fırına vererek, dolmaları 30 dakika pişirin Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyu atın Dolmaları limon dilimlerimle süsleyip, kabında servis yapın (ya da taze asma yaprakları döşenmiş bir tepsiye dizerek servis yapın)


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.