![]() |
Çavan Muşi(Japon) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çavan Muşi(Japon) Yemek TarifiÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi: Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm ![]() ![]() ![]() Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın ![]() Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin ![]() ![]() ![]() Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün ![]() Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun ![]() ![]() Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|