Kibbeh (Arap Mutfağı) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kibbeh (Arap Mutfağı) Yemek TarifiKibbeh Malzemeler: 1 su bardagi ince bulgur 450 gr koyun kiymasi 1 su bardagi domates salçasi 5 çorba kasigi limon suyu 1 çay kasigi kirmizi pul biber 0,5 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi susam 3 çorba kasigi tereyag 2 çorba kasigi ayçiçek yagi tuz-karabiber Iç Malzemeleri: 1 adet sogan 350 gr koyun kiymasi 1 kahve finceni ceviziçi 1 kahve fincani çam fistigi 0,5 çay kasigi tarçin 1-2 dis karanfil Kimyon ve kisnis karisimi 1 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin ![]() Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin ![]() Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin ![]() Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun ![]() Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin ![]() Tereyagini siviyagda eritin Bir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin![]() Kalan hamuru üzerine yayin Biçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin![]() *Cacıkla servis yapın |
|
|
|