Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, sığır, tarifi, usulü, yahnisi, yemek

Alman Usulü Sığır Yahnisi Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usulü Sığır Yahnisi Yemek Tarifi




Alman Usulü Sığır Yahnisi)

1 kg sığır eti (yağları alındıktan sonra, gerekirse sarılarak, rosto biçiminde bağlanmış)

10 diş karanfil

12,5 cl (1/2 su bardağı) sirke

1 soğan (rendelenmiş)

2 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı toz hardal

6 tane karabiber

2 defne yaprağı

1/2 tatlı kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

30 cl(1 1/5 su bardağı) esmer et suyu

1,5 kg karışık kök sebze (şalgam, havuç, patates, vb; kabukları soyulup bütün bırakılmış ya da iri parçalar halinde kesilmiş)

3 çorba kaşığı kuruüzüm

2 tatlı kaşığı ararot

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

bir tutam tuz

2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Karanfilleri ete batırıp, eti bir güvece ya da bir cam kaba koyarak bir kenara bırakın Küçük bir tencereye sirke, rendelenmiş soğanlar, tozşeker, hardal, karabiberler, defne yaprakları ve yenibaharı koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı ısıtın Isınınca tencereyi ateşten alıp, baharatlı karışımı etin üstüne boşaltarak, bir kenarda soğumaya bırakın Soğuyunca güvecin (ya da kabın) üstünü örtüp, buzdolabına kaldırın ve ara sıra eti altüst ederek, 3 gün bekletin

Bekletme süresinin bitimine 30 dakika kala, eti içinde beklediği baharatlı karışımdan çıkarıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, bir kenara bırakın Fırınınızı 150 °C'a (2'ye) ısıtın

Bir fırın kabına zeytinyağını koyup, kabı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca eti koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) altüst ederek kızartın Etin içinde beklediği baharatlı karışımı tel süzgeçten bir kâseye süzerek, etin üstüne boşaltın Sonra et suyunu ekleyip, bir taşım kaynatın Kaynayınca kabı ateşten alıp, üstünü örterek, fırına verin ve heryanının iyice pişmesi için sık sık altüst ederek 1 saat 15 dakika pişirin Bu arada, kök sebzeleri büyük bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, sebzeleri hemen süzerek, bir kenara bırakın

Pişme süresi dolunca kabı fırından alıp, kök sebzeleri etin üstüne yerleştirin ve kabın üstünü örtüp, yeniden fırına vererek, et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin

Kabı fırından alıp, eti ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın Sebzeleri delikli kaşıkla, etin çevresine döşeyin Kabı orta ateşe oturtup, kuruüzümleri ekleyin Ararotu bir kâsede 1 çorba kaşığı suyla ezerek, pürüzsüz hamur haline getirdikten sonra, kaba ekleyin ve karışımı sürekli karıştırarak, 2 - 3 dakika pişirin Tuz ve karabiberi serpip, kabı ateşten alarak, sosu bir kâseye aktarın

Tabaktaki eti dilimleyip, üstüne kâsedeki sostan biraz gezdirin Sebzelerin üstüne maydanozları serpip, yahniyi yanında kalan sosla servis yapın

NOT:ALMAN MUTFAĞININ BU GELENEKSEL TARİFİNDE, ETİN ÜÇ GÜN SÜREYLE SİRKE VE BAHARAT KARIŞIMI İÇİNDE YATIRILMASI İLİK GİBİ YUMUŞAMASINI SAĞLAR



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.