Et Ve Böbrek Pudingi Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Böbrek Pudingi Yemek TarifiMALZEME: Un (Hamur için) 2 bardak Tuz (Hamur için) 1 silme çay kaşığı Kabartma tozu 2 silme çay kaşığı İçyağı (İnce kıyılmış) 125 gr Su (Hamurda, karışım için, soğuk su) Kuşbaşı et (Sığır eti) 15 kg Böbrek (Koyun ya da sığır böbreği) 175 gr Tuz (Puding içi için) Biber Un (Puding içi için) 1 silme çorba kaşığı Soğan (Rendelenmiş) 1 adet Su (Puding içi için) 4 çorba kaşığı YAPILIŞI: Hamurun Hazırlanması: Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kabın içine eleyin İçyağını katın ve soğuk suyla hamur yapın Hamurun dörtte birini, pudingin üzerine kapak yapmak üzere ayırın Hamuru 15 santim çapında bir puding kalıbına yayılacak şekilde yuvarlak olarak açın ve kalıba yerleştirin Puding İçinin Hazırlanması: Sığır etini ve böbreği 3 santimlik parçalar halinde kuşbaşı doğrayın Etin fazla yağlarını ve böbreğin dış yağını temizleyin Eti, unu, tuzu ve biberi bir kesekağıdına koyup hafif hafif alt üst edin Eti, unu, soğanı ve suyu puding kabındaki hamurun üstüne yerleştirin Hamurun kenarlarını ıslatın Kapak yapmak üzere ayırdığınız hamuru kalıbın üzerine örtün ve kenarlarını parmağınızla bastırarak yapıştırın Puding kalıbınızın üstünü yağlı bir parça aleminyum kağıtla örtün, ama kağıdın üstüne pudingin kabarmasına olanak verecek şekilde birkaç pili yapın Aleminyum kağıdı bir parça iple kalıbın kenarına sıkıca bağlayın ve kalıbı kaldırabilmeniz için üzerine ipten bir kulp yapın Başka derince bir kaba, puding kalıbı oturtulduğu zaman kalıbın yarısına gelecek kadar su koyun ve kaynatın Sonra puding kalıbını kaynamış olan suyun içine oturtun, üstünü kapayın ve 3-35 saat kadar kaynatın Eksilen suyu tamamlamak için arda sırada kapağı açıp kontrol etmeniz gereklidir Pişme işi tamamlandıktan sonra pudingin üzerindeki aleminyum kağıdı alın ve sıcak sıcak kalıptan servis yapın </SPAN> |
|