Muzlu Alman Pastası Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Alman Pastası Yemek TarifiMUZLU ALMAN PASTASI Malzeme: 3 adet yumurta 1/2 kg muz 100 gr margarin 1,5 su bardağı süt Aldığı kadar un 3 kaşık pak maya 1/2 su bardağı şeker Kreması: 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 4 kaşık pudra şekeri 100 gr margarin 100 gr sütsüz çikolata 1 paket vanilya Yapılışı: Yağı eritip içine, maya, ılık süt, şeker, yumurta ve biraz da un katıp mayalandırın Kabarınca kalan unu katıp, biraz yoğurun Yumuşakça hafif sulu bir hamur olacak Yağlı tepsiye (büyük yuvarlak) şekil vererek koyun Tekrar kabarmasını bekleyin Kızgın fırına verip, pişirin Çıkınca enlemesine ortadan ikiye ayırın Kremayı hazırlamak için yumurtaya margarini koyup çırpın Pudra şekerini ilâve edin Sıcak süte çikolataları kırıp eritin Bu karışım ılınınca yumurtalı karışıma ilâve edin Son olarak vanilyayı karıştırın Kestiğiniz pastanın arasına sürün ve muzları üzerine dilimleyin Diğer parçayı kapatın Üzerine pudra şekeri serpin![]() |
|
|
|