![]() |
Vejeteryan Lazanya (İtalya) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejeteryan Lazanya (İtalya) Yemek TarifiMalzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beşamel Sos için : ![]() ![]() ![]() Yapılışı : Derin bir tencerede lazanyaları haşlayın Diğer tarafta patlıcanları uzunlamasına ince dilimlere ayırın Üzerine tuz serperek 20 dakika bekletin Daha sonra yıkayıp, havlu kağıt ile kurulayın Zeytinyağının yarısını patlıcanların üzerine sürün ve ızgarada arkalı önlü pişrin Kalan yağı bir tencerede ısıtın Soğanları 5 dakika kavurun Sarmısak ve havuçları ekleyip, 3 dakika karıştırın Daha sonra mantar ve biberleri ekleyin Son olarak domatesleri tencereye alın, kısık ateşte 25,30 dakika pişirin Başka bir kabın içerisinde teryağını eritin Unu ekleyip 1 dakika kavurun (kısık ateş) Ateşten alın karıştırarak sütü ilave edin Tekrar ateşe koyun sürekli karıştırarak sosun kalınlaşmasını bekleyin Kaynadıktan sonra tuz ve biber ekleyin Fırınınızı 180 derecede ısıtın Yüksek kenarlı fırın kabını yağlayın İçerisine bir kat lazanya, bir kat sebze, bir kat beşamel sos koyarak malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin En üste peynirleri serpiştirin Sıcak fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin |
![]() |
![]() |
|