Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek TarifiLAVANTALI FRENK ÜZÜMÜ PELTESİ (Alman) 4 kavanoz Malzeme 1 kilo kırmızı frenk üzümü, 125 ml su, 50 g toz şeker, reçel şekeri, 1 demet taze lavanta 1 Frenk üzümleri yıkayarak ayıklayın, toz şeker ve su ile kaynatın 2 Pişmiş meyveleri bir tülbentten geçirip elle hafifçe sıkın 3 Üzüm suyunu ölçün, aynı miktarda reçel şekeri ilave edin, kaynatın 4 Lavantayı yıkayarak kurulayın, çiçekleri koparın Lavanta çiçeklerini jöleye katın 5 Jöleyi derhal kavanozlara doldurun, kapaklarını vidalayın |
|