Dünya Mutfaklarından-Jöleli Masal Dünyası |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfaklarından-Jöleli Masal Dünyasıdünya mutfaklarından-JöleliMasalDünyası Malzemeler 2 paket portakal jölesi 2 adet muz 2 adet elma 2 adet portakal 4 bardak çilek 1 bardak siyah üzüm tanesi Süslemek için; Bebe bisküvisi 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi Yemeğin Tarifi Büyük bir kasede 4 su bardağı kaynar suyun içinde 2 paket jöleyi eritin 4 su bardağı buz gibi soğuk su ekleyerek, karıştırın Kalıbı ıslatıp, meyvelerle süsleyin 1 kepçe jöleli karışımdan gezdirip, buzdolabına alın Böylece verdiğiniz desen bozulmayacaktır Kalan meyveleri beklettiğiniz jöleye katıp, kalıptaki donan jölenin üzerine ekleyin Buzdolabına alın En az 3 saat bekletip, tabağa ters çevirin Üzerini Hindistan cevizi ve kiviyle, kenarlarını bebe bisküvisiyle süsleyerek servis yapın |
|