|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arap, hurmalı, kurabiyesi, mamoul, mutfağı, seyyah, tarifi |
![]() |
Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul TarifiArap mutfağı-Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi Malzemeler 1 çay kaşığı aktif kuru maya 1 bardak un ¼ bardak ılık su (60 mL) 1 çay tabağı kadar süt 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi Dolgu: ¾ bardak hurma, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 1 ![]() 1 yumurta Yarım paket margarin 1 ![]() 2 yemek kaşığı şeker ¼ çay kaşığı tuz Yapılışı Geniş bir kapta mayayı suda çözün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın ![]() Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Orjinal tarifte portakal kabuğu yerine portakal aroması, ince irmik yerine kaba irmik ve dolgu için gül suyu verilmişti ![]() |
![]() |
![]() |
|