|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
italya, kek, parmezanlı, tarifi, yemek, zeytinli |
![]() |
Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek TarifiMalzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı : Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın ![]() Derin bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız harcın içerisine yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın ![]() Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın ![]() Zeytinleri, parmezan veya kaşarı ilave edin ![]() Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin ![]() NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikkatli olun ![]() |
![]() |
![]() |
|