Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italya, kek, parmezanlı, tarifi, yemek, zeytinli

Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi




Malzemeler :

250 Gr un
4 Adet yumurta
1 Bardak su (yada beyaz şarap)
½ Su bardağı zeytin yağı
200 Gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 Gr parmezan (yada rendelenmiş eski kaşar)
1/2 paket kabartma tozu
Tuz

Yapılışı :

Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın
Derin bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın
Hazırladığınız harcın içerisine yumurtaları kırın ve
yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın
Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın
Zeytinleri, parmezan veya kaşarı ilave edin
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin

NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikkatli olun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.