Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, meksika, tarifi, tavuk, yahnisi, yemek

Biberli Tavuk Yahnisi (Meksika) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Tavuk Yahnisi (Meksika) Yemek Tarifi




Biberli Tavuk Yahnisi (Meksika)

1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
2 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, her biri 4'e bölünmüş)
500 g kemiksiz tavuk göğsü (derisi alınıp, kuşbaşı doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 1/2 çorba kaşığı mısırözü yağı ya da ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
bir tutam karanfil (dövülmüş)
350 g kabak (kazınıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 soğan (iri doğranmış)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 demet maydanoz (kıyılmış)

Küçük bir tencereye tavuk suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca çarliston biber parçalarını ekleyip, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve biberleri 5 dakika pişirin Ateşi kapatıp, tencereyi kapalı ocak üstünde 5 dakika beklettikten sonra, delikli kaşıkla biber parçalarını bir kâseye çıkarın Pişme suyundan 4 çorba kaşığı ekleyip, biberleri çatalla ezerek püre haline getirin Kalan pişme suyunu ekleyip, iyice karıştırın ve bir kenara bırakın
Bir tabakta tuz ve karabiberleri karıştırıp, kuşbaşı tavuk parçalarını tabağa koyarak, her yanları iyice bulanana kadar altüst edin Bir güvece mısırözü yağının (ya da çiçekyağının) 1 çorba kaşığını koyup, güveci orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca tavuk parçalarını koyup, sık sık karıştırarak, her yanları kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Tavuk parçalarını delikli spa-tulayla bir tabağa çıkarın
Ateşi kısıp, kalan yağ, sarımsaklar, kimyon ve karanfili güvece koyun ve sürekli karıştırarak, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Biber püresini ve kalan tavuk suyunu ekleyip, bir taşım kaynatın Kaynayınca kabak dilimleri ve soğanları ekleyip, ateşi kısın ve güvecin üstünü örterek, karışımı 10 dakika pişirin Güvecin üstünü açıp, ateşi biraz yükselterek, tabaktaki tavuk parçalarını ve mısır nişastasını ekledikten sonra, yahniyi 3 - 4 dakika daha pişirin Güveci ateşten alıp, maydanozları ekleyerek karıştırdıktan sonra, yahniyi güvecinde servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.