![]() |
Biberli Tavuk Yahnisi (Meksika) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Tavuk Yahnisi (Meksika) Yemek TarifiBiberli Tavuk Yahnisi (Meksika) 1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 2 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, her biri 4'e bölünmüş) 500 g kemiksiz tavuk göğsü (derisi alınıp, kuşbaşı doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı mısırözü yağı ya da ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kimyon bir tutam karanfil (dövülmüş) 350 g kabak (kazınıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1 soğan (iri doğranmış) 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Küçük bir tencereye tavuk suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabakta tuz ve karabiberleri karıştırıp, kuşbaşı tavuk parçalarını tabağa koyarak, her yanları iyice bulanana kadar altüst edin ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, kalan yağ, sarımsaklar, kimyon ve karanfili güvece koyun ve sürekli karıştırarak, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|