Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, balkabağı, fransız, mutfağı

Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı




Baharatlı Balkabağı

Kişi Sayısı : 8

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz

Tarif Seviyesi : kolay

Bu tarif 218 kişi tarafından incelendi

1 kg balkabagı,ince dilimlenmiş

25 gram tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

½ tatlı kaşığı toz tarçın

4 cm taze zencefil,soyulmuş ve rendelenmiş

½ çorba kaşığı pudra şekeri

½ adet limon

* Patates Yahnisi

* Soğanlı Tart

* Breton Çorbası

* Fransız Usulü Dana Ciğeri

* Vişneli Yoğurt Tatlısı

* Fransız Usulü Tavuk Sarma

Büyük ve tabanı geniş bir tencerenin içerisine tereyağını,zeytinyağını,rendelenmiş zencefili koyup kavurun,üzerine dilimlenmiş balkabaklarınıda ilave edip sotelemeye devam edinEn son pudra şekerini serpin ve limon suyunu sıkın,biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatınKavrulan malzemelerin tümünü ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizinKabaklar yumuşayana kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.