Patates Yahnisi (Hollanda) Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Yahnisi (Hollanda) Yemek TarifiMalzemeler1 kg patates 1 kg lahana 2 adet sucuk 2 adet elma HazırlanışıElmaları küçük küçük küp küp doğrayınPatateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın Ancak sucuğun yağından biraz ayırın Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin |
Patates Yahnisi (Hollanda) Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Yahnisi (Hollanda) Yemek TarifiHollanda Patates Yahnisi |
|