![]() |
Patates Bisküvisi Tarifi - Fransız Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Bisküvisi Tarifi - Fransız MutfağıPatates Bisküvisi (Fransa) Tarifi Malzeme (20 bisküvi için): 8 iri patates, 1 su bardağı elenmiş un, 2 çorba kaşığı tozşeker, tuz, bir bardaktan biraz fazla ılık süt, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ ![]() Patatesleri yıkayıp oldukları gibi (kabuklarını soymadan) 30 dakika bol tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 8/9 dereceye getirip, ısıtın ![]() Patates püresini hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup, rulo halinde açın ![]() Püreyi tekrar bir kaba koyup şeker, tuz, süt ve 1 1/2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ![]() ![]() Karışımı tekrar, unlanmış bir tezgahta merdaneyle açın ![]() ![]() Kalan 1/2 çorba kaşığı tereyağla bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine hafifçe un serpin ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp bisküvileri bir servis tabağına aktararak hemen servis edin ![]() Not: Bisküvileri servis ederken üzerlerine toz veya pudra şekeri serpebileceğiniz gibi, hamurundaki şekeri kaldırıp, sadece tuzlu olarak hazırlayarak salata, peynir, salam vs ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|