![]() |
Pan Dulce Ayçöreği Meksika Mutfağından |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pan Dulce Ayçöreği Meksika MutfağındanPan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından 14 adet büyük çörek, bence misafir için bu çörekler çok büyük eğer farklı çeşitler de varsa daha küçük yapılabilir ![]() Malzemeler; 6 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 1 paket aktif kuru maya (ben 1 paket instant maya kullandım) 1 tatlı kaşığı tuz 1/3 su bardağı toz şeker 5 su bardağı un 2 yumurta Harcı için; "Ben bu harcı yapmadım buzlukta biriktirdiğim pandispanya artıkları, kalan kek parçaları, yenmek için buzluğa atılıp da kalmış kek dilimleri vardı onların hepsini robotta çektim ve 1 paket kakao, ceviz, damla çikolata, kuru üzüm ve tarçın ekledim kek parçalarının çoğu tiramisu olduğu için zaten ıslaktı o yüzden tekrar ıslatmadım eğer siz kuru kek kullanıcaksanız çok az suyla veya daha güzeli sütle ıslatabilirsiniz hafif birbirini tutması lazım ![]() 1/2 su bardağı toz şeker 2/3 su bardağı un 3 + 1/2 yemek kaşığı tereyağı 2 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı kakao (İsteğe bağlı yani kakaosuz bir şekilde de yapılabiliyor, doğranmış kuru meyve, fındık, fıstık aklınıza ne gelirse ekleyebilirsiniz) (Buraya kadarki harç malzemesi orijinal tarif bundan sonrası benim eklediklerim) 2/3 su bardağı orta irilikte çekilmiş ceviz 2/3 su bardağı damla çikolata veya çikolata parçası 1/2 su bardağı kuru üzüm 2 tatlı kaşığı tarçın Üzerine sürmek için; 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt Hazırlanışı; Bir fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin ![]() Küçük bir sos tenceresinde 1 bardak sütle 6 yemek kaşığı tereyağını 110 dereceye kadar ısıtın benim derecem olmadığı için ve ocakta unuttuğumdan kaynadı biraz ![]() Geniş bir çırpma kabında, kuru maya, tuz, 1/3 bardak şeker ve 2 bardak unu karıştırın ![]() Isınan tereyağlı sütü bu unlu karışıma dökün ve mikserle orta seviyede 2 dakika çırpın ![]() 2 yumurtayı ve 1 bardak unu ekleyin, iki dakika daha çırpın ![]() 1 kaşıkla veya elinizle (ben elimle yaptım) yoğurarak 2 bardak daha un ekleyin ![]() ![]() Pürüzsüzleşene kadar tahtada yoğurun ![]() ![]() Hamur mayalanırken harcını hazırlayın, 1/2 bardak şekeri ve 2/3 bardak unu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru alıp elinizle tahtanın üzerinde yuvarlayarak silindir şekli verin ve 14 eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() Asıl Pan dulce'de bizim harç olarak kullandığımız malzeme aynı hamuru gibi yuvarlak yapılıp sonra yassılaştırılıp hamurun üzerine yerleştiriliyor ve bir bıçakla üzeri midye şekli vermek için çiziliyor Ben bunu tercih etmediğimden ayçöreği gibi iç dolgu olarak yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçöreği hali; 14 adet hamur topunu tek tek alıp elinizle veya merdaneyle oval şekil vererek açın ![]() ![]() ![]() ![]() Farklı şekiller denemek istiyorsanız ay şeklinden daha ince uzun bir hamur açıp harcı yerleştirin kenarlarını kapattıktan sonra inci uzun bir silindir şekli elde ediceksiniz bunu dolayıp yuvarlak hale getirin ![]() Bir diğer şekilde ise daha kısa ve daha geniş hafif dikdörtgen bir hamur açın ve hamurun her tarafına harcı yayın ![]() ![]() Üzerlerine çırpılmış 1 yumurta ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün ![]() İsterseniz keskin bir bıçakla veya ruletle üzerlerine derin kesikler atabilirsini 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin |
![]() |
![]() |
|