Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayçöreği, dulce, meksika, mutfağından, pan

Pan Dulce Ayçöreği Meksika Mutfağından

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pan Dulce Ayçöreği Meksika Mutfağından




Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından

14 adet büyük çörek, bence misafir için bu çörekler çok büyük eğer farklı çeşitler de varsa daha küçük yapılabilir

Malzemeler;

6 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

1 paket aktif kuru maya (ben 1 paket instant maya kullandım)

1 tatlı kaşığı tuz

1/3 su bardağı toz şeker

5 su bardağı un

2 yumurta

Harcı için;

"Ben bu harcı yapmadım buzlukta biriktirdiğim pandispanya artıkları, kalan kek parçaları, yenmek için buzluğa atılıp da kalmış kek dilimleri vardı onların hepsini robotta çektim ve 1 paket kakao, ceviz, damla çikolata, kuru üzüm ve tarçın ekledim kek parçalarının çoğu tiramisu olduğu için zaten ıslaktı o yüzden tekrar ıslatmadım eğer siz kuru kek kullanıcaksanız çok az suyla veya daha güzeli sütle ıslatabilirsiniz hafif birbirini tutması lazım"

1/2 su bardağı toz şeker

2/3 su bardağı un

3 + 1/2 yemek kaşığı tereyağı

2 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı kakao (İsteğe bağlı yani kakaosuz bir şekilde de yapılabiliyor, doğranmış kuru meyve, fındık, fıstık aklınıza ne gelirse ekleyebilirsiniz)

(Buraya kadarki harç malzemesi orijinal tarif bundan sonrası benim eklediklerim)

2/3 su bardağı orta irilikte çekilmiş ceviz

2/3 su bardağı damla çikolata veya çikolata parçası

1/2 su bardağı kuru üzüm

2 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine sürmek için;

1 yumurta

2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı;

Bir fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin

Küçük bir sos tenceresinde 1 bardak sütle 6 yemek kaşığı tereyağını 110 dereceye kadar ısıtın benim derecem olmadığı için ve ocakta unuttuğumdan kaynadı biraz

Geniş bir çırpma kabında, kuru maya, tuz, 1/3 bardak şeker ve 2 bardak unu karıştırın

Isınan tereyağlı sütü bu unlu karışıma dökün ve mikserle orta seviyede 2 dakika çırpın

2 yumurtayı ve 1 bardak unu ekleyin, iki dakika daha çırpın

1 kaşıkla veya elinizle (ben elimle yaptım) yoğurarak 2 bardak daha un ekleyin Katı şekillenebilir bir hamurunuz olucak

Pürüzsüzleşene kadar tahtada yoğurun Mayalanması için bir kaba koyup ağzını kapatın

Hamur mayalanırken harcını hazırlayın, 1/2 bardak şekeri ve 2/3 bardak unu karıştırın 3 + 1/2 yemek kaşığı küçük parçalara kesilmiş soğuk tereyağı ile karıştırın Bir çatalla 2 yumurta sarısını ekleyin ve hepsini beraber çırpın 2 kaşık kakaoyu ekleyin ve harcı iyice karıştırın

Hamuru alıp elinizle tahtanın üzerinde yuvarlayarak silindir şekli verin ve 14 eşit parçaya bölün Her birini tek tek yuvarlayın ve elinizle bastırıp yassılaştırın Yağlanmış tepsiye 2,5 cm aralıkla dizin

Asıl Pan dulce'de bizim harç olarak kullandığımız malzeme aynı hamuru gibi yuvarlak yapılıp sonra yassılaştırılıp hamurun üzerine yerleştiriliyor ve bir bıçakla üzeri midye şekli vermek için çiziliyor

Ben bunu tercih etmediğimden ayçöreği gibi iç dolgu olarak yaptım Belki böyle yapılanı da vardır bilemiyorum Bu işlemden sonra mayalanması için tekrar 45 dakika daha bekletin ve fırına vermeden önce çırpılmış bir yumurtayı iki kaşık sütle karıştırıp üzerlerine sürün 190 derecede 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin

Ayçöreği hali;

14 adet hamur topunu tek tek alıp elinizle veya merdaneyle oval şekil vererek açın Bildiğimiz ayçöreği şekli için harçtan biraz alıp elinizde hafifçe sıkıştırın ve uzunlamasına hamura yerleştirin Sonra uçlarını kapatıp ay şekli verin Yağlanmış tepsiye 2,5 cm aralıkla dizin

Farklı şekiller denemek istiyorsanız ay şeklinden daha ince uzun bir hamur açıp harcı yerleştirin kenarlarını kapattıktan sonra inci uzun bir silindir şekli elde ediceksiniz bunu dolayıp yuvarlak hale getirin

Bir diğer şekilde ise daha kısa ve daha geniş hafif dikdörtgen bir hamur açın ve hamurun her tarafına harcı yayın Hamuru rulo pasta sarar gibi rulo yapın

Üzerlerine çırpılmış 1 yumurta ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün

İsterseniz keskin bir bıçakla veya ruletle üzerlerine derin kesikler atabilirsini 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.