![]() |
Alman Mutfağı Patates Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Patates Çorbası TarifiAlman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi Malzemeler 5 adet patates 3 yemek kaşığı sıvı Sana 3 adet pırasa 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon) 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz-karabiber Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz ![]() Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız ![]() Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız ![]() Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz ![]() En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız ![]() Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız ![]() Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz |
![]() |
![]() |
|