Tavuklu Pide - Yunan Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pide - Yunan MutfağıTavuklu Pide Yunan Mutfagi Malzemeler: 4 adet hazir yufka 1 adet bütün tavuk 1 adet kuru sogan 4 adet yumurta 2 su bardagi sizma zeytinyagi Tuz, karabiber Yapilisi: Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin Tuz ve karabiberi serpin Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin2Yufkayla da ayni islemi yapin 3 yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün En üste 4 yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin |
|