![]() |
Alevli Dana Böbreği - Fransız Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alevli Dana Böbreği - Fransız MutfağıAlevli Dana Böbreği (fransa) DANTE ROGNONS DE VEAU FLAMBE 4 kişi için MALZEME : 2,5 adet dana böbreği 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 10 adet tane karabiber 1 ![]() 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar 2 kahve fincanı taze krema 1/2 su bardağı sos krem YAPILIŞI : Hafif yağlarını alarak böbrekleri yarım santim kalınlığında dilimleyiniz ![]() Tane karabiberleri eziniz, böbrekleri ezilmiş bibere hafifçe bulayıp tuzlayınız ![]() Davetlinin önünde tavayı kızdırıp içine yağı koyunuz, yağ kızarınca böbrekleri ilâve ediniz ![]() Üçer dakika alt üst pişirip soğanı ilâve ederek tekrar alt üst çevirip böbrekleri bir kaba çıkarıp mantarı tavaya ilâve ederek bir iki dakika kavurunuz ![]() Kremasını ve sos kremi ilâve edin, iki dakika kaynatınız ![]() Alt üst çevirerek sosa bulayıp ateşten alınız ve servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|