Alman Mutfağı - Hamburg Tavuğu Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Hamburg Tavuğu TarifiAlman Mutfağı- Hamburg Tavuğu Tarifi Malzemeler 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 1 çay kaşığı karabiber 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı margarin 200 gr mantar 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) Yapılışı Öncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir Ortadan 2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp, 2-3 dakika kızartılır İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip, 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir İçine salça, kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir, şarap da üzerine ilave edilir Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır Sonra da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Yanında patates püresi ile servis yapılır |
|