|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alman, frankfurter, mutfağı, patatesli, tarifi |
![]() |
Alman Mutfağı - Patatesli Frankfurter Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı - Patatesli Frankfurter TarifiAlman Mutfağı- Patatesli Frankfurter Tarifi Malzemeler 3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en meşhur sosis türüdür) 5 adet orta boy patates 1 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak) 1 çay kaşığı tuz 1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) 1 adet kırmızı dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) 2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp küp doğranacak) 2 diş dövülmüş sarmısak 1 yemek kaşığı domates salçası Yapılışı Soğanlar ince halkalar halinde dilimlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesler, çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanır ![]() ![]() En az 2 cm kalınlığında iri iri doğranan sosis ya da sucuklar kaynayan soslu suyun içine aktarılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|