![]() |
Ançuezli Kereviz Sapı Salatası - Fransız Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançuezli Kereviz Sapı Salatası - Fransız MutfağıAnçuezli kereviz sapı salatası (Fransa) Malzeme: 4-6 kişilik 1 demet kereviz sapı, 1 kutu ançuez filetosu, 3 yumurta (katı haşlanmış) Vinegret sosu: 1 çorba kaşığı sirke, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) Kereviz saplarını, çok kart olanlarını ayırdıktan sonra, iyice yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() Doğranmış kereviz saplarını bir salata kasesine yerleştirdikten sonra üzerini ançuez filetoları, kenarlarını ise kereviz yaprakları ve dörde bölünmüş katı yumurta ile süsleyin ![]() Sos için, küçük bir kapta sos malzemesini iyice karıştırıp servisten hemen önce salatanın üzerine dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|