![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksikan Karnibahar Malzemeler: 1 orta boy karnabahar 1 doğranmış soğan 50 gr margarin 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kapari 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 200 gr beşamel sos Yapılışı: Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiTortilla (Gözleme) Malzemeler: 25 çorba kaşığı mısır unu 2 bardak ılık su 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiKış Armudu Kremasi Malzemeler: Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış) Limon suyu 2 çorba kaşığı Toz şeker 5 çorba kaşığı Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış) Yapilisi: Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin Elde ettiğiniz armut suyuna şekeri katın Limonata bardağıyla, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek, servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiBaharli Barbunya Fasulyesi Malzemeler: Barbunya fasulyesi Yarım kilo Soğan (Kıyılmış) 1 adet Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş İç yağı 50 gr ![]() Biber , Tuz Yapilisi: Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ![]() ![]() Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin ![]() Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın ![]() Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiGuakamole Malzemeler: 3 tane olgunlasmis avokado 1 orta boy domates 1/2 sogan (orta boy) 2 aci sivri biber 1 çorba kasigi zeytinyag 3-4 damla tabasco (aci istenirse) 1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi tuz Yapilisi: Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilir ![]() ![]() Aci biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir ![]() Zeytinyag ve tabasco eklenir ![]() Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir ![]() (Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar) Hepsi karistirilir ![]() Tuz ayari istege göre yapilir ![]() Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiTako - Picadillo Malzemeler: 4 kisilik 4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz) 25 gr margarin aci biber sosu 1 adet orta boy sogan 675 gr dana kiyma 175 gr domates salçasi 400 gr domates 1'er çay kasigi tarçin ve toz seker 2 çorba kasigi kirmizi sarap bir tutam kuru üzüm biraz karanfil Yapilisi: Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun ![]() Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin ![]() Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin ![]() ![]() Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiSabana Steak Malzemeler: 1 kisilik 1 tatli kasigi margarin 200 gr dana biftek 1 çorba kasigi soya sosu Sosu için: 4 dilim ince dogranmis jambon 1 adet yesil biber 10 adet mantar 1/2 adet sogan 3 çorba kasigi aci sos yeterli miktarda kasar rendesi |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiGazpachio / Soguk Sebze Corbasi Malzemeler: 3 adet Domates 2 adet Yeşil biber 2 adet Salatalık 1 adet Kırmızı soğan 1/4 su bardağı Sızma zeytinyağı Soğuk su 2 diş Sarımsak Tuz Kırmızı biber Maydanoz Reyhan Fesleğen Taze soğan (yeşil kısmı) Limon suyu Yapilisi: Domates, biber ve tüm yeşillikleri robota koyup çektikten sonra salatalık, zeytinyağı, limon, tuz, biber ve arzu edilen koyuluğu elde edecek kadar su ilave ettikten sonra buzdolabında bekletin Servis yaparken her tabağa birer buz atın ve maydanozla dekore edin Sıcak yaz günleri için ideal bir başlangıç olacaktır |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksika Köftesi Malzemeler : 500 gr dana kıyma 250 gr koyun kıyması 1 yumurta 1 soğan 5 domates 1 dilim ekmek 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapilisi: Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun ![]() Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın ![]() Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın ![]() ![]() ![]() Diğer yanda domatesleri rendeleyin ![]() ![]() Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin ![]() Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksika Usulü Nohut Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı Yemek Tarifiüdnyanın en zengin mutfağı sadece acı soslarıyla Cevap: Meksika Mutfağı Yemek Tarifi frmacil sayfa 2iki Cevap: Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
|