Tepside Kebbe |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside KebbeTepside kebbe 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 400 gr kıyma 2 soğan Karabiber Tuz Kimyon Tarçın 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Tane karabiber Yoğurt Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın Soğanları rendeleyin Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Bulgur ile maydanozu ilave edin Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın Tepside kebbe (Kobba, Kubba) artık hazır, afiyet olsun |
|