Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azeri, mutfağı, piti, tarifi

Azeri Mutfağı - Piti Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı - Piti Tarifi




Azeri Mutfağı-Piti Tarifi

Malzemeler

150g koyun eti

150g patates

yarım kuru soğan

10g kuru erik

0,1g safran veya 50g taze domates

karabiber ve tuz

Yapılışı

Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır Afiyet olsun!



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.