Değişik Yemekler - Japon Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Değişik Yemekler - Japon MutfağıJapon mutfağı deyince pirincin önemini vurgulamadan geçmek olmaz Biz Türklerdeki ekmek kültürü neyse Japonlarda da pirinci aynı şekilde görebiliriz Bunun yanında bir ada ülkesi olması dolayısı ile balık ve deniz ürünleri, birçok kültürün Çin’den gelmesinden dolayı da Çin mutfağının etkileri de oldukça hissedilebilir Sushi Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur Kare Raisu Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır Yakitori Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır Gyoza Gyoza bizim mantımıza çok benzer İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir |
|