![]() |
Çin Böreği - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Böreği - Çin MutfağıÇin Böreği Malzeme - 60 gr (4 çorba kaşığı) Sana - 150 gr ayıklanmış küçük boy karides - 150 gr soya filizi - 100 gr mantar - 125 gr (1 büyük) soğan - 250 gr dana kıyması - Tuz, karabiber - 125 ml soya sosu (1/2 su bardağı) - 1 yumurta - 500 gr hazır yufka - 2 diş sarmısak - 450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı - 1/2 limon - Süslemek için taze nane Hazırlanışı Sarmısağı dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|