![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiSosisli Patates Çorbasi Malzemeler: 20 gr havuç, 20 gr kereviz (kök), 20 gr soğan, 10 gr tereyağı, 135 gr patates, 300 gr et suyu, 50 gr sosis, 50 gr et veya sosison, 5 gr yeşillik, defne yaprağı, biber, tuz Hazırlanışı: Kerevizi küp şeklinde kesip tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiHamburg Usulü Biftek Malzemeler: Dana eti 160 gr, tereyağı 20 gr, yumurta 2 adet, yeşillik 2 gr, tuz Hazırlanışı: Porsiyonlara ayrılmış etleri dövün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiScharlot Malzemeler: 300 gr bisküvi, 300 gr krema, 20 gr pudra şekeri, 5 adet yumurta sarısı, 10 gr jelatin, 50 gr şurup, 200 gr çilek, 200 gr kayısı Hazırlanışı: Kremayı pudra şekeri ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiAlman Usulü Patlıcan Malzemeler: 210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 1/5 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuz Hazırlanışı: Patlıcanları uzununa ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiMünchen Et Yemeği Malzemeler: 180 gr dana eti, 50 gr soğan, 5 gr acırga, 20 gr salatalık turşusu, yeşillik, tuz Hazırlanışı: Et bir tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiBienenstich Malzemeler : 6 Yumurta 1 bardak seker 1 cay bardagi sivi yag 1 paket vanilya sekeri 1,5-2 bardak un 1 paket kabartma tozu ici: 2 paket sahne, 1 paket vanilya sekeri, 1 vanilya pudding (Pardiescreme) Yapılışı Kek hamuru elde et, yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök, üzerine badem serp ve 180° derecede pisir pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin üzerine bal döküp kapali firinda, firin kapisi acik 5 dakika balin her tarafa dagilmasin bekle soguduktan sonra ortadan kes kremayi sür dilimleyip servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiBerliner Malzemeler : 400 gr un çikolata 25 gr süt pudra şekeri 50 gr margarin 40 gr toz şeker 25 gr yaş maya 2 adet yumurta tuz, sıvıyağ kayısı marmelatı Yapılışı : Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiKremalı Muz Malzemeler : 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 adet muz, 1 yemek kaşığı toz şeker Dövülmüş ceviz Krema (krem şanti) Yapılışı : Muzları dilim dilim, orta kalınlıkta doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiDresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Malzemeler : 150 gr ![]() 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1 kg ![]() 100 gr ![]() 2 küçük bardak rom 500 gr ![]() 1/4 lt ![]() 20 gr ![]() 80 gr ![]() 100'er gr ![]() 600 gr ![]() Üzerine sürmek için: 200 gr ![]() ![]() 200 gr ![]() Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr ![]() ![]() Yapılışı : Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir ![]() ![]() ![]() Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Yemek TarifiPEYNİRLİ TART Tart hamuru için malzemeler 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın akı, Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un, Tuz İçi için 250gr beyaz peynir, Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu, 1 yumurtanın sarısı Biberli zeytin ve Pulbiber PEYNİRLİ TART TARİFİ Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|