Borsch Rus - Rus Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borsch Rus - Rus MutfağıBorsch Rus Malzemeler: Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg Tereyağı 1/4 bardak Havuç (dilinmiş) 3 adet Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak Soğan (kıyılmış) 4 adet Et suyu 2 kg Pancar (kıyılmış) 4 adet Patates (küp küp dogranmis) 3 adet Lahana (kıyılmış) 1 bardak Domates 2 bardak Defne yaprağı 1 adet Sarımsak (dövülmüş) 1 diş Tuz 2 çay kaşığı Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak Maydanoz 1-2 sap Şeker 1 çorba kaşığı Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir *Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir |
|