Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
borsch, mutfağı, rus

Borsch Rus - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borsch Rus - Rus Mutfağı




Borsch Rus

Malzemeler:

Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg

Tereyağı 1/4 bardak

Havuç (dilinmiş) 3 adet

Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak

Soğan (kıyılmış) 4 adet

Et suyu 2 kg

Pancar (kıyılmış) 4 adet

Patates (küp küp dogranmis) 3 adet

Lahana (kıyılmış) 1 bardak

Domates 2 bardak

Defne yaprağı 1 adet

Sarımsak (dövülmüş) 1 diş

Tuz 2 çay kaşığı

Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak

Maydanoz 1-2 sap

Şeker 1 çorba kaşığı

Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı

Yapilisi:

Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur

Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir

Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir

Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir

*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.