![]() |
Alman Mutfağı - Balıklı Patates Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı - Balıklı Patates Köftesi TarifiAlman Mutfağı- Balıklı Patates Köftesi Tarifi Malzemeler 1/2 kg patates, soyulmuş, dörde bölünmüş Tuz, karabiber 1/2 kg mezgit balığı fileto (derisiz) 3 sap taze soğan (orta boy, ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 adet yeşil sivri biber, çekirdekleri ayıklanmış, kıyılmış 2 adet yumurta, çırpılmış Galeta unu Ayçiçek yağı (kızartma için) Yapılışı Patatesleri biraz tuz kattığınız kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün, biraz soğutun ![]() Patatesleri, küçük parçalara ayırdığınız balıkları, soğanı, biberi, biraz tuz ve karabiber de ekleyerek blenderde iyice çekin ![]() Patates karışımını derin bir kabın içine alın, iki yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 4 yemek kaşığı galeta unu ekleyin, iyice karıştırın ![]() Tüm karışımı sekiz eşit parçaya bölün, elle yassı köfteler halinde şekillendirin, kalan yumurtaya banın, galeta ununa bulayın, orta ateşte geniş bir tava içinde kızdırdığınız yağda köfteleri sıkça çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın ![]() Kızarmış köftelerin fazla yağını kağıt havluya emdirdikten sonra servis tabağına alın, mayonez ve limon eşliğinde servis yapıp nefis lezzeti yaşayın ![]() |
![]() |
![]() |
|