Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azeri, feseli, mutfağı, tarifi

Feseli - Azeri Mutfağı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Feseli - Azeri Mutfağı Tarifi




Feseli - Azeri Mutfağı Tarifi

Malzemeler

* 700g buğday unu

* 50g şeker

* 20g maya

* 100g yağ

* 5g tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Hamur İşleri

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Una su, maya, tuz konur, katı hamur yapılır Hamur kabarsın diye 1-1,5 saat bekletilir Sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapılır ve 0,5 mm kalınlığında açılır Hamurun üzerine yağ sürüp 5-6 kat birbirinin üzerine konur Üçgenler kesilir sigara şeklinde sarılır Sonra bunlar halka şekline getirilir Böylece çapı 10-12 cm, kalınlığı 15-2 cm olacak şekilde feseli şekline getirilir Daha sonra feselinin her iki tarafı yağda kızartılır Feseli sofraya verildiğinde yanında bal da konur yada üzerine pudra şekeri serpilir Feseli hem sıcak hem de soğuk olarak servise sunulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.