Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) TarifiMalezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi 1 kg kuşbaşı dana eti 5-6 adet arpacık soğan 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil 1 tatlı kaşığı zerdeçal 5 adet kıyılmış limon otu 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 adet dilimlenmiş misket limon yaprağı 2 adet dilimlenmiş zerdeçal yaprağı 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı toz rezene 1 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı “Gula Melaka” şekeri Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin Yağı bir tavaya alıp kızdırın Arpacık soğan ve sarmısakları soyup tavaya alın Zencefil, zerdeçal ve limon bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın Sonra tane kimyon ve köri ekleyin Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizi sütünü ekleyip iyice karıştırın Kıvam alıncaya kadar pişirin |
|