![]() |
Danimarka Mutfağı - Danimarka Çörekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Mutfağı - Danimarka Çörekleri TarifiDanimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi Malzemeler 20 gr ![]() ![]() 5 Su bardağı un ¼ Su bardağı Toz Şeker 1,5 Su bardağı ılık Süt 150 gr ![]() 1 Adet Yumurta apılışı Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir ![]() Örneği;Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar ![]() Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|