Danimarka Mutfağı - Danimarka Çörekleri Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Danimarka Mutfağı - Danimarka Çörekleri TarifiDanimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi Malzemeler 20 gr Kuru hamur Mayası(veya 42gryaş hamur Mayası) 5 Su bardağı un ¼ Su bardağı Toz Şeker 1,5 Su bardağı ılık Süt 150 gr Tereyağı 1 Adet Yumurta apılışı Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir Örneği;Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin Hamurunuz artık çörekler için hazırdır Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm'lik kareler halinde kesin Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb ile süsleyin |
|