Tortilla Gözleme - Meksika Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tortilla Gözleme - Meksika MutfağıTortilla (Gözleme) Meksika Malzemeler: 25 çorba kaşığı mısır unu 2 bardak ılık su 1 çay kaşığı tuz Yapilisi: Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır Tuz katılırYapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparılır Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişirilir Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirilir Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir |
|