Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avusturya, dolması, mutfağı, sosis

Sosis Dolması - Avusturya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosis Dolması - Avusturya Mutfağı




Sosis Dolmasi Avusturya

Malzemeler:

250 gr ufak ufak dogranmis sosis

1 adet ince kiyilmis sogan

1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis

8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis

karabiber

tuz

8 dilim pastirma

2 yemek kasigi tereyagi yada margarin

6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani

1/4 su bardagi un

3 su bardagi bira

çok az et suyu

500 gr mantar

maydanoz dogranmis

pismis makarna

Yapilisi:

Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin

Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin

Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün

Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin

Her rulonun etrafina pastirma sarin Etlerin ayrilmamasi için kürdan sokun Rulolari biraz kizartin Arpacik soganlarini ekleyin, un ve biranin yarisini karistirip bu karisimi etlerin üzerine dökün

Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin

Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin

Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin

Makarnayla beraber servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.