|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dünya, mutfağından, seçmeler, tarifleri, yemek |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Ispanakli Fırında Börek Gereçler: 1 kg Un 300gr Rama yağı Maya Tuz 1 tane Kabartma tozu Aldigi kadar un1/2 Kg Ispanak Beyaz peynir Kaşar peynir 1/2 Cay bardağı zeytin yağ Soğan Karabiber pulbiber Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 15-20 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Bulgur Pilavi (naneli) Gereçler:2 su bardagi bulgur yarim cay bardagi zeytin yagi 1 cay kasigi tereyagi karabiber tuz4 su bardagi su 4 adet yesil biber (acisiz) 2 tepeleme yemek kasigi nane 2 orta boy kuru sogan Yapılışı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Akçaabat Köftesi Gereçler:1 kg ![]() 100 gr ![]() 1 çay kaşığı karabiber, tuz Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Kolay cig kofte Gereçler:500 gr yagsiz taze dana kiymasi 200 gr koftelik bulgur 2 yemek kasigi tepeleme dolu domates salcasi 1 yemek kasigi biber salcasi (istege bagli) 1 iri sogan ince dogranmis 2-3 dis sarimsak cok ince dogranmis 1-2 tatli kasigi toz kirmizi biber 1 tatli kasigi pul kirmizi biber Kasigin ucu ile karabiber 4 yemek kasigi zeytinyagi (istege gore fazlalasabilir) 1 demet maydonoz ince kiyilmis kaynar su Yapılışı:kaynar suyu koftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsin ![]() ![]() Soganlari sarimsaklari maydanozu kiyip hazirlayin ![]() sismis ve sogumus olan bulgurun uzerine tum yukarida yazili malzemeleri ilave ederek yugurun ![]() ![]() ![]() yiyemediginiz artan kismini iki sekilde degerlendirebilirsiniz cok yassi ince kofteler yapin yagsiz tavayi cok az yaglayarak iki tarafini kizartin yeni ve cok lezzetli kofteler yapmis olacaksiniz ![]() Bir baska degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yugurup sulu kofte olarak ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Cig kofteleri marul yapraklarina dizip yanina karisik salata ile serviz yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Domatesli Yumurta Gereçler:2 orta boy domates 2-3 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı et suyu 6 adet yumurta Tuz-karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Kıymalı Yumurta Gereçler:150 gr koyun ya da dana kıyması 2 orta boy soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin6 adet yumurta 1/ 2 bardak su Tuz-karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Menemen Gereçler:6 adet yumurta 4 adet sivri biber 3 adet orta boy domates 100 gr beyaz peynir1/ 2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Pastırmalı Soğanlı Yumurta Gereçler:150 gr pastırma 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı su 6 adet yumurta Biraz tuz ve karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)jenebon Gereçler:5 Jambon 2 Küçük çay bardağı likör [zevke bağlı] Krem şanti5 Bardak su 20 Adet kürdan Yapılışı:Jambonları eşit bir şekilde su ile temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)patlican ezme Gereçler:1 buyuk boy patlican 2 orta boy domates 1 sivri biber sirke hakiki zeytin yagi tuz 2 dis sarimsak Yapılışı:1)onceden isitilmis firinimiza uzerine bicagin ucuyla deldigimiz patlicanimizi koyuyoruz ![]() ![]() 2)domatesleri baska bir yerde rendeliyoruz ![]() 3)sosu icin:sarimsagi tuzla dovup sirke ve zeytinyagi ile karistiriyoruz ![]() ![]() ![]() 4)firindan cikardigimiz patlicanin kabugunu soyuyoruz ve once bicakla kucuk parcalara ayirip sogutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Lahana ( Yoğurtlu) Gereçler:1/2 küçük boy beyaz lahana 1 orta boy yoğurt 3 diş sarmısakTuz Acı pul biber ceviz içi Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Yemek Tarifleri ** DÜNYA MUTFAĞI frmacil sayfa 2iki --->: Yemek Tarifleri ** DÜNYA MUTFAĞI |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Ali Nazik Gereçler:6 adet patlıcan 250 gr kıyma 1 kg yoğurt 4 diş sarımsak Tuz,kırmızı biber,karabiber 1 fincan zeytinyağı Yapılışı ![]() Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım ve içerisine ezdiğimiz közlenmiş paylıcanları ekleyip bulamaç haline getirelim ![]() Bir yandan zeytinyağ ile kıymayı kavuralım indirirken sonra içerisine tuz ve karabiberi ekleyelim ve karıştıralım ![]() Servis Önerileri: Karışımlı yoğurdu servise koyduktan sonra kavurduğumuz kıymayı sıcak olarak üzerine servis yapalım en son yağda kavurduğumuz kırmızı biberi ali naziğin üzerine dök ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)mayonezli tavuk Gereçler:500gr tavuk göğsü 500gr süzme yoğurt 150gr mayonez sıvı yağkırmızı biber tuz karabiber Yapılışı:tavuk göğsü iyice haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri:üstüne taze nane konabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)Taze börülce salatası Gereçler:1/2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 3 ç ![]() 3 ç ![]() ![]() 1 ç ![]() 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı k ![]() Yapılışı:Börülceler iki uçlarından koparılarak ayıklanır,kaynayan suda 20 dakika haşlanır,suyu süzülerek bir kaba alınır ![]() İçine z ![]() elma sirkesi ve sarımsaklar ince kıyılarak karıştırılır ![]() Servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilir üzeri k ![]() ![]() Servis Önerileri: Servisten önce üzerine 3 ç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler) |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri (Dünya Mutfağından Seçmeler)havuçlu patates salatası Gereçler:1 adet patates 1 adet havuç 1 adet salatalık sarımsakyağurt mayonez dereotu tuz Yapılışı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: isteğe göre üzerine, sıvıyağ ile kırmızı toz biberi kızdırıp gezdirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|