Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiRUS ÇORBASI (rus mutfağı) RUS ÇORBASI Malzemeler * 400 gr lahana * 2 adet domates * 500 gr patates * 50-100 gr turp * 50 gr havuç * 100 gr soğan * 50 gr tereyağı veya margarin * yoğurt * yeşillik, maydanoz Yapılışı Kökleri küp şeklinde doğrayın, lahanayı dilimleyin, patatesi küp küp kesin, soğanı rendeleyin Kaynayan et suyu veya suya lahanayı ilave edin, kaynatın, üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin Çorbayı 20-25 dakika pişirin Pişmesine yakın doğranmış domatesleri ilave edin Masaya yoğurt ve yeşilliklerle servis yapın |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiPİROŞKİ - RUS BÖREĞİ Malzemeler * 350 gr un * 250 gr sığır kıyması * 1 tatlı kaşığı tuz * 125 gr mantar * 125 gr tereyağ * 1 tatlı kaşığı tuz * 60 gr eritme peyniri * 1 çay kaşığı karabiber * 3 çorba kaşığı çok soğuk su * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 60 gr krema * 1 çorba kaşığı maydanoz * 60 gr tereyağ * 3 çorba kaşığı krema * 1 soğan * 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su Yapılışı Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz 8 çorba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesiniz Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek içi görünümü alıncaya kadar yediriniz 1 çorba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yediriniz Kremayı katarak yediriniz Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin Harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız Hamuru buzdolabından çıkarıp, hafifçe unlanmış bir ¤¤¤gahta çok ince açınız 7,5 cm'lik bisküvi keseceği ile hamuru daireler biçiminde kesiniz Her hamur yuvarlağının ortasına, harçtan 1 tatlı kaşığı koyunuz Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız Hamurları yarım daire biçiminde katlayıp, kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırınız Börekleri tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan yumurtayı sürünüz Börekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiPATLICANLI NİBUT ÇORBASI (italyan mutfağı) MALZEMESİ 4 adet orta boy taze patlıcan 500 gr kuşbaşı kuzu eti 5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet büyük boy kuru soğan 2 adet büyük boy domates 2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hamuru için: 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz TARİF Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım Kuşbaşı etleri içine aktaralım ve 5-6 dakika karıştırarak kavuralım Sonra da üzerine kabuklarını soymadan önce boylamasına dörde, sonra da enlemesine tavla zarı formunda doğradığımız küp patlıcanları ekleyelim Yine küp doğranmış kuru soğan ve domatesleri, haşlanmış nohutla beraber ilave edelim Tuz ve karabiberle beraber çorbanın suyunu da aktaralım ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafif unlu ¤¤¤gahta çamaşır ipi kalınlığında ve formunda hamurlar yapalım Sonrada 1 cmlik parçalar halinde kesip, pişen ve kaynayan çorbanın içine iki avuç dolusu atalım Yaklaşık 10 dakika sonra kesme hamurlarda pişecektir Tencereyi ocaktan alalım ve sıcak olarak servise sunalım |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiFESLEĞEN SOSLU TAGLİATELLE -talyetelle (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket tagliatelle makarna 250 gr taze parmesan veya eski kaşar peyniri 1 demet maydanoz 1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 5 diş sarmısak 1,5 tatlı kaşığı tane karabiber ½ su bardağı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 7-8 bardak su koyalım Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve makarnalarımızı hiç kırmadan bu tuzlu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım Makarnayı, İtalyanların dediği gibi “al dente” yani dişe dokunur dirilikte, 7-8 dakika pişirin, pişince ocaktan indirin Böylece makarnaların çok pişmeyip, bir paça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım Önce karabiberleri, sarmısakları biraz tuz ile havanda dövüyoruz Daha sonra içine zeytinyağını ilave edip, biraz daha dövüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz Karabiber ve sarmısak karışımının üstüne ilave ediyoruz Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin Sıra geldi peynirimize, parmesan peynirini veya eski kaşar peynirini, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekliyoruz ve hepsini iyice karıştıyoruz Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz Makarnamızı soğuk sudan geçirmiyoruz ve suyunu süzdükten sonra tekrar tencereye koyarak içine hazırladığımız fesleğen sosunu ilave ediyoruz İki tahta kaşığın yardımıyla makarnaları ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz Afiyet olsun |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiGARİBALDİ KÖFTESİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 2 su bardağı lor peyniri 2 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış, elde iyice ufalanmış olacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağı 1 su bardağı galeta unu Üzerine süslemek için: Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz SOSUN MALZEMESİ 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 su bardağı domates püresi (veya 2 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı su) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz TARİF Önce derin bir karıştırma kabının içinde lor peyniri, yumurta, ekmek, tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuralım Sonra da bilye büyüklüğünde yani 1 cm çapında yuvarlak misket köfteler hazırlayalım Bir tavaya koyulan sıvıyağı kızınca, galeta ununa iyice bulanmış peynir köfteleri, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım Delikli kepçeyle yağdan süzdürerek alınan köfteleri bir servis tabağına dizelim Öte yandan sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısakları 1 dakika kadar kavuralım Domates püresi, nane ve tuz ekleyerek lezzetlendirdiğimiz sosu 3-4 dakika kaynatalım ve sıcak olarak köftelerin üzerine gezdirelim En sonunda kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunalım |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiLİNGUİN ARİVEDERÇİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket Linguin makarna 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet iri sulu domates 3 diş sarmısak 100 gr siyah çekirdeksiz zeytin 1 ufak kutu sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz TARİF Öncelikle, biberi kızartıp, derisini soyuyoruz ve tohumlarını çıkarıyoruz Domateslerin de kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkaralım Hem biberi hem de domatesleri küçük küçük doğrayalım Sarmısakları da soyup, ince ince kıyalım Bu arada zeytinyağını kızdıralım Kızgın yağda önce biberleri, sonra domatesleri öldürelim İnce ince kıydığımız sarmısak, tuz ve biber ilave edip, 15 dakika pişiriniz Çekirdeksiz zeytinleri ilave edelim 5 dakika daha tıkırdatarak pişirelim Bu makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşlayın Hemen suyunu süzüp hazırladığımız salçayı ilave edip, karıştıralım Sıcak tabaklara bölüştürüp, üzerine sardalya balığı koyarak ikram edelim |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiTİRAMİSU (italyan mutfağı) MALZEMESİ 4 adet yumurtanın sarısı ½ su bardağı pudra şeker 1 tatlı kaşığı limon kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 500 gr mascarpone peyniri veya labne peyniri 6 yemek kaşığı kahve likörü 1 fincan dolusu ılık neskafe (şekersiz) 200 gr kedi dili bisküvisi 1 yemek kaşığı kakao TARİF Öncelikle bir mikserde yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım Sonra limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyelim Mascarpone peyniri veya labne peynirini ve 2 yemek kaşığı kahve likörünü de ekleyip, iyice karıştıralım Ilık olarak hazırlandığımız neskafeyi kalan kahve likörüyle karıştıralım Kedi dili bisküvilerin yarısını bu neskafeye batırıp, ıslatalım ve 25-30 cm çapındaki tart kalıbımıza düzgünce dizelim Peynirli karışımın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım Kalan bisküvileri de ıslatıp, kremanın üzerine dizeceğiz ve üstünü tekrar kremayla kaplayacağız Buzdolabında en az 4 saat bekletelim ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpelim Artık dilimleyerek servise sunabiliriz Afiyet olsun |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiBOLONEZ SOSLU SPAGETTİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 300 gr kıyma 1 paket spagetti 2 yemek kaşığı margarin 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 sap kereviz 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı domates püresi Karabiber Tuz TARİF Tavaya margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve kıymayı koyun Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın Rendelenmiş havuç ve ince doğranmış kereviz sapını ilave edip kavurun Domates püresi, küçük küçük doğradığınız domates, karabiber ve tuz koyup sosu pişirin Daha sonra 1 bardak su ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte pişirin Kaynayan tuzlu suya makarnayı kırmadan tencereye dik olarak koyun 8-10 dakika haşlayıp süzün Eritilmiş margarini makarnaya ekleyip karıştırın Makarnayı çukur bir tabağa koyun Hazırladığınız sosu üzerine döküp servis yapın |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiTART ABRUZO (italyan mutfağı) MALZEMESİ Turta hamuru için gerekli olan malzemeler: 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı sıvıyağı Üzerinin malzemeleri: 2 su bardağı lor peyniri ½ su bardağı süt 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü 1 ufak paket çikolata (rendenin iri gözüyle rendelenmiş, istediğiniz bir cins çikolata) TARİF Turta hamurumuzu yoğurmadan önce bir tart kalıbını hazır etmemiz gerekiyor Bunun için 25-30 cm çapında bir tart kalıbı ya da yine bu ölçülerde, kenarları en az 2-3 parmak yüksekliğinde yuvarlak bir fırın kabını alalım İçini ve kenarlarını oda sıcaklığındaki margarinle veya zeytinyağıyla iyice yağlayalım Öte yandan turta hamuru için derin bir karıştırma kabının içine un, toz şeker ve kabartma tozunu koyalım Üzerine yumurtaları kırıp, sıvıyağı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceğiz Aslında her zaman için hamuru en az 30 dakika dinlendirirsek hem hamur çok daha iyi şekil alır hem de pişince lezzeti artar Biz bir taraftan da turtanın üzerinin harcını hazırlamak üzere derin bir tasın içine yumurtaları kıralım, lor peyniri süt ve yıkanmış, süzülmüş kuru üzümleri ekleyelim Karıştırma işine devam ederken, rende çikolataları ve toz şekeri de üstüne aktaralım ve bir kenarda beklemeye alalım Şimdi dinlenen hamurumuzu alıp, çok hafif unladığımız ¤¤¤gahın üzerinde bir oklava veya merdane yardımıyla kalıbın ölçülerinde açalım Sonra da hamuru tart kalıbının içine yayalım ama hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek havuz gibi açalım Bir kenarda bekleyen lor peynirli harcımızı bu havuzun içine boşaltıp, düzeltelim Söylemeyi unuttum ama en az 10 dakika önceden de 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmamız gerekirdi Sonra da ısınan fırının orta gözüne turtamızı koyup, en az 35-40 dakika pişirelim Hemen fırından çıkarıp ılınmasını bekleyip, dilimleyelim ve servise sunalım Eğer dilimlerin üzerine çırpılmış hazır çiğ krema gezdirirseniz lezzeti daha da artacaktır |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiBORÇ ÇORBASI MALZEMESİ 250 gr dana parça et (kemikli) 8 yaprak lahana 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu Tuz TARİF 10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin Üzerine 1 kaşık un ilave edin 4-5 sefer karıştırın Et suyunu tekrar 10 bardak suya tamamlayın Küp küp doğranmış havucu ilave edin Patatesleri ve kerevizi doğrayın 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiFRİTTATA Dİ ZUCCHİNE -KABAKLI OMLET MALZEMESİ 4 adet orta boy ama ince kabak 6 adet yumurta 2 baş orta boy soğan 3 yemek kaşığı süt ½ demet maydanoz veya taze fesleğen varsa ¼ tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi (muskat) 6 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle soğanları ince ince ve halka halka doğrayalım Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyalım Kabakları yıkayıp, kurulayalım ve çok ince halkalar halinde doğrayalım Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine önce soğanları atalım ve orta ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım İçine kabakları atalım ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp, yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavuralım Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın Daha sonra da ateşten alıp, 10 dakika soğumaya bırakalım Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları biraz çırpalım, içine sütü, ince ince kıydığımız fesleğen veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve varsa küçük hindistan cevizi rendesini ilave edelim Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını da üzerine ekleyelim, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 yemek kaşığını da ilave ederek birlikte karıştıralım Hemen hemen 20 cm çapında bir tavaya kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, kızdıralım İçine hazırladığımız karışımı döküp, bir spatula ile iyice yayalım Kalan parmesan peyniri rendesini üzerine serpelim Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp, kenarları altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirelim Sonra bir tepsi ya da kapak yardımıyla omleti ters çevirip, altını da 10 dakika kadar pişirelim Kabaklı omleti soğuk olarak da dilimleyip, ekmeğin arasına tıpkı bir sandviç gibi yerleştirip servis yapabilirsiniz --->: dünya mutfağı frmacil sayfa 2iki --->: dünya mutfağı |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiÇALSKİ KÖFTESİ - ST PETERSBURG KÖFTESİ MALZEMESİ 500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir) 1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar 2 adet beyaz ekmek içi 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Kızartmak İçin; Yarım su bardağı sıvıyağı SOSUN MALZEMESİ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı haşlanmış, doğranmış mantar TARİF Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım SOSUN TARİFİ Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiMİNESTRONE (SEBZE ÇORBASI) MALZEMESİ 50 gr kuru fasülye 6 bardak et suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 3 yemek kaşığı orta yağlı dana kıyması 4 yaprak lahana (incecik doğranmış) 1 büyük havuç (tavla zarı formunda doğranmış) 400 gr domates (tavla zarı formunda küp doğranmış) 2 su bardağı arpa şehriye 1 silme çay kaşığı mercanköşk 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Servis için rendelenmiş 6 yemek kaşığı çedar peyniri TARİF Kuru fasülyeyi akşamdan suya koyun ki, pişmesi kolay olsun Islattığımız fasulyeleri ertesi gün süzelim ve bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle kaynatalım Fasülye kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp, fasülyeler haşlanıncaya kadar ağır ağır kaynatmaya devam edelim (fasülyenin pişmesi 1,5 saat kadar sürebilir) Bu arada biz de sebzelerimizi hazırlayalım Öncelikle, zeytinyağını bir tavada kızdıralım ve içine soğanı, sarmısağı, kıymayı da atarak, karışım hafif pembeleşinceye kadar kavuralım Kavurduğumuz kıymanın için diğer sebzelerimizi, havuç, lahana ve domatesleri ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alalım Bu arada haşlayıp, suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyeleri, kavurduğumuz kıymalı harcı ve et suyunu derince bir tencereye alarak, karıştıralım Yemeğimiz kaynamaya başlayınca harlı ateşten kısık ateşe alalım ve tencerimizin kapağını kapatalım 10 dakika daha kadar hafif ateşte pişirelim yemeğimizi Sonra içine mercanköşkle arpa şehriyesini atıp, 15 dakika daha pişirelim Tadına bakarak tuzunu ve biberini ekelim Yemeğimizi çok sıcak olarak servis yapıyoruz Servis yaparken çedar peynirini üzerine serpiştirmeyi de unutmayın |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiPROSKİ (rus mutfağı) MALZEMESİ Hamuru için: 1 kg un 400 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası İç harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz TARİF Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım Yumurtaların üzerine de mayayı ve tuzu aktaralım Gördüğünüz gibi ayrıca mayayı eritmeye gerek duymadan her şeyi birlikte, üst üste koyuyoruz Şimdi de toz kırmızı biber ve salçayı da ekleyip, başlıyoruz iyice yoğurmaya Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım Kırmızı renk bir hamur elde edeceğiz Sonra tek bir top haline getirip, üzerini temiz ve hafif nemli bir bezle kapatıp, bir kenarda 1 saat kadar bekletelim Böylece mayaya gelen kabaran hamuru greyfurt büyüklüğünde parçalara bezelere ayıralım Mutfak ¤¤¤gahının üzerini hafifçe unlayalım ve bu hamur bezemizi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açalım Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesip, yuvarlak hamurlar çıkaralım İsterseniz, proşkileri bu şekliyle de fırına verip, pişirebilirsiniz Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan koyarak tıpkı poğaça gibi kapatalım yani “D” şeklini verelim Sakın üzerine yumurta sürmeyin ve yumuşak margarinle yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim Aslında davetlerde çorba yanında da ekmek yerine verebileceğiniz, hem görünümü renkli hem de lezzetli bir poğaça Tabii ki çay, kahve yanında da ikram edebilirsiniz |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek TarifiISPANAKLI TORTELLİNİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket tortellini 1 adet kuru soğan Yarım demet ıspanak 1 su bardağı mantar 1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber Tuz TARİF Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın Makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın Tavada margarini eritin Zar şeklinde doğranmış soğan ve mantarları pembeleşene kadar kavurun Ispanak, karabiber ve tuzu ilave edin Ispanakların rengi dönmeye başlayınca kremayı ve ayırdığınız makarna suyunu ilave edin Sosu 5 dakika karıştırın Makarnaları ve parmesan peynirinin yarısını ilave edip 3 dakika daha karıştırın Kalan peynirle süslediğiniz yemeği sıcak servis yapın |
|