![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiRUS ÇORBASI (rus mutfağı) RUS ÇORBASI Malzemeler * 400 gr lahana * 2 adet domates * 500 gr patates * 50-100 gr turp * 50 gr havuç * 100 gr soğan * 50 gr tereyağı veya margarin * yoğurt * yeşillik, maydanoz Yapılışı Kökleri küp şeklinde doğrayın, lahanayı dilimleyin, patatesi küp küp kesin, soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiPİROŞKİ - RUS BÖREĞİ Malzemeler * 350 gr un * 250 gr sığır kıyması * 1 tatlı kaşığı tuz * 125 gr mantar * 125 gr tereyağ * 1 tatlı kaşığı tuz * 60 gr eritme peyniri * 1 çay kaşığı karabiber * 3 çorba kaşığı çok soğuk su * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 60 gr krema * 1 çorba kaşığı maydanoz * 60 gr tereyağ * 3 çorba kaşığı krema * 1 soğan * 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su Yapılışı Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiPATLICANLI NİBUT ÇORBASI (italyan mutfağı) MALZEMESİ 4 adet orta boy taze patlıcan 500 gr kuşbaşı kuzu eti 5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet büyük boy kuru soğan 2 adet büyük boy domates 2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hamuru için: 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz TARİF Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiFESLEĞEN SOSLU TAGLİATELLE -talyetelle (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket tagliatelle makarna 250 gr ![]() 1 demet maydanoz 1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 5 diş sarmısak 1,5 tatlı kaşığı tane karabiber ½ su bardağı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 7-8 bardak su koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım ![]() ![]() ![]() Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiGARİBALDİ KÖFTESİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 2 su bardağı lor peyniri 2 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış, elde iyice ufalanmış olacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağı 1 su bardağı galeta unu Üzerine süslemek için: Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz SOSUN MALZEMESİ 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 su bardağı domates püresi (veya 2 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı su) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz TARİF Önce derin bir karıştırma kabının içinde lor peyniri, yumurta, ekmek, tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuralım ![]() Sonra da bilye büyüklüğünde yani 1 cm çapında yuvarlak misket köfteler hazırlayalım ![]() Bir tavaya koyulan sıvıyağı kızınca, galeta ununa iyice bulanmış peynir köfteleri, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım ![]() Delikli kepçeyle yağdan süzdürerek alınan köfteleri bir servis tabağına dizelim ![]() Öte yandan sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısakları 1 dakika kadar kavuralım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiLİNGUİN ARİVEDERÇİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket Linguin makarna 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet iri sulu domates 3 diş sarmısak 100 gr ![]() 1 ufak kutu sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz TARİF Öncelikle, biberi kızartıp, derisini soyuyoruz ve tohumlarını çıkarıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiTİRAMİSU (italyan mutfağı) MALZEMESİ 4 adet yumurtanın sarısı ½ su bardağı pudra şeker 1 tatlı kaşığı limon kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 500 gr ![]() 6 yemek kaşığı kahve likörü 1 fincan dolusu ılık neskafe (şekersiz) 200 gr ![]() 1 yemek kaşığı kakao TARİF Öncelikle bir mikserde yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım ![]() ![]() ![]() Ilık olarak hazırlandığımız neskafeyi kalan kahve likörüyle karıştıralım ![]() ![]() Peynirli karışımın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım ![]() ![]() ![]() Artık dilimleyerek servise sunabiliriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiBOLONEZ SOSLU SPAGETTİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 300 gr ![]() 1 paket spagetti 2 yemek kaşığı margarin 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 sap kereviz 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı domates püresi Karabiber Tuz TARİF Tavaya margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve kıymayı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayan tuzlu suya makarnayı kırmadan tencereye dik olarak koyun ![]() ![]() ![]() Makarnayı çukur bir tabağa koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiTART ABRUZO (italyan mutfağı) MALZEMESİ Turta hamuru için gerekli olan malzemeler: 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı sıvıyağı Üzerinin malzemeleri: 2 su bardağı lor peyniri ½ su bardağı süt 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü 1 ufak paket çikolata (rendenin iri gözüyle rendelenmiş, istediğiniz bir cins çikolata) TARİF Turta hamurumuzu yoğurmadan önce bir tart kalıbını hazır etmemiz gerekiyor ![]() ![]() ![]() Öte yandan turta hamuru için derin bir karıştırma kabının içine un, toz şeker ve kabartma tozunu koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi dinlenen hamurumuzu alıp, çok hafif unladığımız ¤¤¤gahın üzerinde bir oklava veya merdane yardımıyla kalıbın ölçülerinde açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiBORÇ ÇORBASI MALZEMESİ 250 gr ![]() 8 yaprak lahana 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu Tuz TARİF 10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin ![]() ![]() ![]() tamamlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiFRİTTATA Dİ ZUCCHİNE -KABAKLI OMLET MALZEMESİ 4 adet orta boy ama ince kabak 6 adet yumurta 2 baş orta boy soğan 3 yemek kaşığı süt ½ demet maydanoz veya taze fesleğen varsa ¼ tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi (muskat) 6 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle soğanları ince ince ve halka halka doğrayalım ![]() ![]() ![]() Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine önce soğanları atalım ve orta ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları biraz çırpalım, içine sütü, ince ince kıydığımız fesleğen veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve varsa küçük hindistan cevizi rendesini ilave edelim ![]() ![]() Hemen hemen 20 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir tepsi ya da kapak yardımıyla omleti ters çevirip, altını da 10 dakika kadar pişirelim ![]() Kabaklı omleti soğuk olarak da dilimleyip, ekmeğin arasına tıpkı bir sandviç gibi yerleştirip servis yapabilirsiniz ![]() --->: dünya mutfağı frmacil sayfa 2iki --->: dünya mutfağı |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiÇALSKİ KÖFTESİ - ST ![]() MALZEMESİ 500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir) 1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar 2 adet beyaz ekmek içi 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Kızartmak İçin; Yarım su bardağı sıvıyağı SOSUN MALZEMESİ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı haşlanmış, doğranmış mantar TARİF Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz ![]() Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz ![]() Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz ![]() Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım ![]() SOSUN TARİFİ Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiMİNESTRONE (SEBZE ÇORBASI) MALZEMESİ 50 gr ![]() 6 bardak et suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 3 yemek kaşığı orta yağlı dana kıyması 4 yaprak lahana (incecik doğranmış) 1 büyük havuç (tavla zarı formunda doğranmış) 400 gr ![]() 2 su bardağı arpa şehriye 1 silme çay kaşığı mercanköşk 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Servis için rendelenmiş 6 yemek kaşığı çedar peyniri TARİF Kuru fasülyeyi akşamdan suya koyun ki, pişmesi kolay olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada biz de sebzelerimizi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() Bu arada haşlayıp, suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyeleri, kavurduğumuz kıymalı harcı ve et suyunu derince bir tencereye alarak, karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiPROSKİ (rus mutfağı) MALZEMESİ Hamuru için: 1 kg ![]() 400 gr ![]() 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası İç harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz TARİF Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiISPANAKLI TORTELLİNİ (italyan mutfağı) MALZEMESİ 1 paket tortellini 1 adet kuru soğan Yarım demet ıspanak 1 su bardağı mantar 1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber Tuz TARİF Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın ![]() ![]() Tavada margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|