![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiBAHARATLI SARMISAKLI TAVUK (fransız mutfağı) MALZEMESİ 1 adet büyük boy tavuk 15 adet taze patates 8 adet orta boy domates 6 yemek kaşığı sıvıyağı 20 diş sarmısak 1 demet maydanoz Yarım demet taze nane 4 adet adaçayı yaprağı 1 yemek kaşığı taze biberiye (yoksa dert değil) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim ![]() ![]() ![]() Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiZEYTİNYAĞLI LA FAYETTE (fransız mutfağı) MALZEMESİ 250 gr taze yeşil fasulye (sırık fasulye olmasına dikkat edin ![]() 3 adet temizlenmiş taze enginar 1 adet orta boy havuç (ya da 6-7 adet baby denilen çok minik boy havuç) 1 su bardağı taze bezelye (ya da konserve) 7-8 adet arpacık soğan (veya 3 adet orta boy soğan, ama ince halkalar şeklinde doğranmış) 1 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı toz şeker TARİF Bu yemekte en çok sebzelerin doğranma şekline önem veriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün sebzeleri hazırladığımıza göre şimdi orta boy geniş bir tencereyi alıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tencerenin kapağını açıp, tuz, karabiber ve toz şekeri serpiştirip, bir de konserve bezelyeyi ekleyelim ![]() En son olarak 1 su bardağı suyu ilave edip, tekrar tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte 15-16 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiPORTAKALLI KARİDES FIRINDA (fransız mutfağı) MALZEMESİ 1 adet orta boy portakal 12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerinin harcı için gerekli olan malzemeler: Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş taze ya da eski kaşar olabilir ![]() 2 adet bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay bardağı zeytinyağı (sızma olanını tercih ederim) TARİF Öncelikle yemek malzemelerimizi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gelelim üzerinin harcını hazırlamaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiSALAD NİSUAZ (fransız mutfağı) MALZEMESİ 4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 250 gr ![]() ![]() 1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış) 1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş) 1 diş dövülmüş sarmısak 1 kutu tonbalığı 1 küçük kutu ançüez fileto (varsa) 2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş) Garnitür için kıyılmış maydanoz SOSUN MALZEMESİ 2 yemek kaşığı sirke 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tatlı hardal 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 diş dövülmüş sarmısak TARİF Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiFIRINDA KREMA (fransız mutfağı) MALZEMESİ 500 ml ![]() 4 adet yumurtanın sarısı 2 adet yumurta 1 paket vanilya 110 gr ![]() TARİF Öncelikle fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada 4 adet yumurtanın sarısını, 2 adet yumurta ve 50 gr ![]() ![]() ![]() Sonrada su dolu tepsiye koyarak 20-25 dakika pişirelim ![]() ![]() Soğuyan tatlımızın üzerine 4 yemek kaşığı şeker serpelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiSAFRANLI MİDYE ÇORBASI (fransız mutfağı) MALZEMESİ 1 kg ![]() 3 adet taze yeşil soğan 1 adet kuru soğan 5 sap kereviz 2 adet havuç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sirke Yarım yemek kaşığı safran ½ su bardağı hazır çiğ süt kreması 1 adet limonun suyu Karabiber Tuz TARİF İlk olarak, taze soğanların sadece beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak küçük küçük doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: dünya mutfağı sayfa üç frmacil 3 --->: dünya mutfağı |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfağı Yemek TarifiSATAY SOSLU PİLİÇ Malzemeler 750 gr tavuk budu Yarım soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 250 gr yoğurt 1 çorba kaşığı acı biber sosu 2 çorba kaşığı domates püresi Tuz ve karabiber SATAY SOSLU PİLİÇ TARİFİ Diğer bir kapta yoğurt, sarımsak, doğranmış soğan, zeytinyağı, kalan limon suyu, domates püresi ve baharadarı karıştırarak bir satay sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|