Düğme Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğme Tatlısı Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 6-8 125 gram margarin 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı soda 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı marmelat 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya[*]1 su bardağı suTarifin HazırlanışıÖncelikle şerbeti hazırlayın Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin ![]() Soğumaya bırakın Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun Soğumaya bırakın![]() Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın Elinizde yuvarlayın Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın Yağlanmış tepsiye dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin [*]Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın![]() |
|
|
|