Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıçak Tatlısı Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su[*]1/2 Limonun SuyuTarifin HazırlanışıÖnce şerbeti hazırlayın Bunun için şeker ve 1 5 su bardağı suyu kaynatın![]() Limon suyunu ilave edin ![]() Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatın![]() Unu azar azar ekleyin Sürekli karıştırarak hamur yapın![]() Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin İyice yoğurun Hamuru fırın kabına yayın![]() Elinizle düzeltin Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin [*]Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip,servis yapın![]() |
|
|
|