Likörlü Kurabiye Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Likörlü Kurabiye Tatlı TarifiLikörlü Kurabiye MALZEMELER 20 çorbakaşığı margarin 1 5 su bardağı tozşeker1 çorbakaşığı vanilya 1/2 çorbakaşıği likör 1 çorbakaşığı su 1 su bardağı un 1 yumurta akı 2 çorbakaşığı kakao 14 Adet HAZIRLANIŞI 6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm kalınlığında kesin![]() 200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin![]() 1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün![]() Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın |
|
|
|