Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Çok kolay Kaç Kişilik Yeteri kadar ![]() ![]() ![]() 1 kilo portakal[*]2 su bardağı toz şekerHazırlık[*]Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınız ![]() Tarifin HazırlanışıSize portakallar ortadan kaybolmadan bir tarif vermek istedim![]() Ben yaptım ve çok hoşuma gitti![]() ![]() Şimdi alın portakalları ![]() Ne kadar mesela 1 kg Kabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilim![]() İçinin beyaz kısımlarını alın Sonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir![]() ![]() Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzün ![]() Bu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin![]() ![]() Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutun ![]() Sonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun![]() ![]() İşte tamam ![]() ![]() Bunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz [*]Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkli![]() Tavsiyeme kulak verin![]() Hatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz![]() ![]() |
|
|
|