Havuç Tatlısı (Resimli) Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Tatlısı (Resimli) Tatlı TarifiAçıklama : Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 1 kilo havuç 1 su bardağı şeker 40 adet bisküvi 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz Hindistan cevizi Krema için : 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı nişasta 4-5 yemek kaşığı şeker [*]1 paket vanilyaTarifin HazırlanışıHavuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin Bisküvileri küçük parçalara bölün Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın (Bisküviler tamamen ezilmesin) Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk çırpın Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın[*]Afiyet olsun |
|