Mısır Gevrekli Kurabiye Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Gevrekli Kurabiye Tatlı TarifiMısır Gevrekli Kurabiye MALZEMELER 60 grSütsüz Çikolata Parçacığı 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm 1/4 Su Bardağı İnce Dövülmüş Ceviz 125 grKüp Küp Kesilmiş Margarin 1 Tatlı Kaşığı Rendelenmiş Portakal 1/3 Su Bardağı Toz Şeker 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu 2 Su Bardağından Biraz Fazla Ezilmiş Mısır Gevreği 80 grEritilmiş Sütsüz Çikolata HAZIRLANIŞI Fırını 180 derecede ısıtalımİki adet fırın tepsisini yağlayalım Çikolata parçacıkları,kuru üzüm,ceviz ve portakal kabuğu rendesini orta boy bir tencereye alarak malzemeleri iyice karıştıralımMikser yardımıyla margarin ve şekeri çırpalımAçık renkli krema kıvamına geldiğinde içine yumurtayı ilave edip,iyice çırpalımKarışımı büyük bir kaba aktaralım Metal bir kaşık kullanarak içine unu ve kabartma tozunu ekleyelimKuru üzümlü karışımı da ilave edip,karıştıralımİki tatlı kaşığı ölçüsündeki karışımı ezilmiş mısır gevreğinde yuvarlayalım Hazırladığımız fırın tepsilerine yerleştirelimÇıtır çıtır ve altın rengi olana dek kızartalımÇıkardıktan sonra bir fırın ızgarasının üzerine dizip,soğutalımEritilmiş çikolatayı bir pipetle soğutulmuş kurabiyelerin üzerine şekilli olarak sıkalım ÖNERİ:Arzu edilirse kuru üzüm yerine ince kesilmiş taze üzüm de kullanılabilir |
|